About Us

Redaktionen (från höger):


LARS VARGÖ


Lars Vargö doktorerade i ämnet äldre japansk historia 1982 och har skrivit ett antal böcker om Japan och Östasien sedan dess, inte bara om historia. Han är en flitig översättare av japansk litteratur och har även varit svensk ambassadör i Sydkorea och Japan.


GÖRAN EDMAN


Göran Edman har i decennier arbetat med relationerna mellan svenskar och japaner. Han har en omfattande näringslivserfarenhet och har i Japan varit såväl VD för dotterbolag som diplomat. Likt en ”krockkudde” har han sökt identifiera, förebygga och mildra de stötar och frustationer som inte sällan uppstår i relationer mellan svenskar och japaner. Han kan även beskrivas som affärsutvecklare, kommunikatör, förändrare och start-up specialist. Göran har i boken ”Ärligt Talat Herr Utlänning” sammanfattat sina erfarenheter från 25 år i Japan.


HANS RHODINER


Hans Rhodiner har varit aktiv i Japan sedan 1982 och har arbetat som ansvarig för Exportrådets och Invest Swedens kontor i Tokyo och även arbetat med Gadelius och Mansson, numera Gadelius Medical, i Japan. Han har dessutom varit administrativt ansvarig för Sveriges Handelskammare i Japan. Han är nu agerande webbredaktör för Japanpodden.


JON THUNQVIST


Jon Thunqvist kom till Japan första gången 1991 och har bott och arbetat i landet under större delen av sitt vuxna liv.  
Radio, TV, print och dokumentärer finns på meritlistan. 
Genuint nyfiken och ställer gärna konstiga frågor till alldeles normala människor. 
Stolt grundare av Japanpodden och glad över att ha fått ett gäng verkliga japanveteraner med på resan.