2020-03-20 Fukushima 9 år

Mitt i Asien

Nu kan du feriejobba i Japan i ett helt år! 


   Du som är mellan 18-30 år och svensk medborgare kan söka visum att vistas i Japan upp till ett (1) år från inresedagen och tillfälligt ta anställning under resan som ett sätt att förstärka reskassan. Mera här:

https://www.mofa.go.jp/files/000509952.pdf

JAPANPODDEN 2020-03-20: FUKUSHIMA 9 ÅR - JAPANPODDEN RAPPORTERAR DIREKT
Coronaviruset: Oron fortsätter i världen och land efter land håller på att stänga ned. Japan har förstås också påverkats, de flesta skolorna är stängda, folk uppmanas att jobba hemifrån i möjligaste mån och det råder mer eller mindre inreseförbud från flera länder, dock ej från Sverige. Mars/april är högsäsong för turistströmmarna till Japan och många hotell och researrangörer står nu inför stora problem. Men vissa har börjat undra: Vart tog Corona-shocken vägen i Japan? 

 

Fukushima 9 år: Det är nio år sedan katastrofen i Fukushima. Det var exakt kl14:46 den 11 mars 2011 som en mycket kraftig jordbävning utlöste en flodvåg som mer eller mindre dränkte kärnkraftverket Fukushima Dai-Ichi. Japanpodden har besökt det drabbade kraftverket och även rest runt i området alldeles i närheten. Trots att det skett en viss återhämtning måste man räkna med att det kommer att ta decennier innan livet kan återgå till det normala, kanske kommer det aldrig att ske. 


Länkar av intresse (klickbara):

Lyssna på Japanpodden

  

    Här hittar du reportage, nyheter, intervjuer och studiosamtal om allt möjligt som har med Japan att göra.


    Japanpoddens redaktion:Göran Edman, Lars Vargö, Hans Rhodiner och producent Jon Thunqvist