2020-03-24 EXTRA EXTRA - TOKYO OS FLYTTAS!!

Mitt i Asien

Nu kan du feriejobba i Japan i ett helt år! 


   Du som är mellan 18-30 år och svensk medborgare kan söka visum att vistas i Japan upp till ett (1) år från inresedagen och tillfälligt ta anställning under resan som ett sätt att förstärka reskassan. Mera här:

https://www.mofa.go.jp/files/000509952.pdf

EXTRA EXTRA - TOKYO OS FLYTTAS!!

(JAPANPODDEN 2020-03-24)


  

                                                                                     (Tokyo OS maskot Miraitowa. Source: IOC)                                 

   IOC, dvs International Olympic Committee, tillsammans med regeringen Abe, bestämde idag, mars 24, att OS i Tokyo ska flyttas till annat datum pga globala effekterna av Coronaviruset.


   I detta extra-insatta avsnitt kommenteras ett sådant beslut av bla primiärminister Abe och ordförande för Japans organisationskommitte före detta primiärminster Yoshiro Mori. Båda påpekar starkt att OS i Tokyo inte blir inställt utan kommer att flyttas till ett annat datum.


   Martin Koos, General Manager på svenska handelskammaren i Japan (SCCJ), kommenterar nya situationen. Martin , och SCCJ,  har varit djupt inblandade tillsamman med svenska olympiska kommitten (SOK) i förberedelserna för OS i Tokyo.


   Mika Nitz Petterson, bosatt i Tokyo sedan några år, presenteras som Japanpoddens nya medarbetare i Tokyo. Mika, som arbetar inom resenäringen i Japan, kommenterar lite om den allmänna stämningen i Japan givet situationen med Coronaviruset 


Länkar av intresse (klickbara):

Lyssna på Japanpodden

  

    Här hittar du reportage, nyheter, intervjuer och studiosamtal om allt möjligt som har med Japan att göra.


    Japanpoddens redaktion:Göran Edman, Lars Vargö, Hans Rhodiner och producent Jon Thunqvist