JP25 2021-03-06 Humor i Japan

Mitt i Asien

I samarbete med Sweden Japan Foundation

Lyssna på Japanpodden

  

    Här hittar du reportage, nyheter, intervjuer och studiosamtal om allt möjligt som har med Japan att göra.


    Japanpoddens redaktion:Göran Edman, Lars Vargö, Hans Rhodiner och producent Jon Thunqvist

I Detta Avsnitt: Nyhetssammanfattning; Tema - Humor i Japan: Unik intervju med unik svensk: Johan Nilsson Björk, Svenskt rakugo-fenomen i Japans underhållningsindustri. Redaktörerna spekulerar: Humor i Japan - Vad skrattar japaner åt? Funkar svenska skämt? Görans Spaning: Japansk Humor (JAPANPODDEN 2021-03-06)

Johan Nilsson Björk - En av de få utlänningar som kan skämta på japanska

Mars 11 2011: Enorm jordbävning och tsunami drabbar Fukushima i Japan (nikkei)

I samarbete med ISDP

Invignigsstafetten mars 23: Oåterkallelig bekräftelse på att OS Tokyo blir av?

Innehållet denna gång:


 • Nyhetssammanfattning: Tokyo med grannkommuner förlänger nödläget till mars 21:Smittotalet inte sjunkit så snabbt som myndigheterna hoppats på och att vårdinstitutionerna är under fortsatt hård press; Blir det något OS i Tokyo: Troligen, men antagligen utan publik! En bekräftelse kommer mars 25 när invigningsstaffetten ska dras igång; Japan skärper inreseregler ytterligare: Sverige sätts upp på lista över länder med extra svåra inreseregler; Mars 11 blir det 10 år sedan Fukushima-katastrofen: Trots enorma kostnader och stora insatser är återuppbyggnaden långt borta.


 • Tema - Humor i Japan:
  • Svenskt rakugo-fenomen i Japan: Intervju med Johan Nisson Björk. Johan från Uppsala är en fena på det som de flesta inte klarar - att vara så rolig på japanska att även japaner skrattar!
  • Redaktörerna Spekulerar: Vad skrattar japaner åt? Vad är roligt i Japan? Funkar svenska skämt i Japan? Funkar japanska skämt i Sverige? Finns det skämt om olika nationaliteter?
  • Görans Spaning: Humor på japanska (texten)


Lyssnar-feedback: Hör gärna av er med frågor, kommentarer och ideer till info@japanpodden.se. Försäkra dig om att inte missa nya avsnitt av Japanpodden genom din prenumeration.


Länkar av intresse (klickbara):


 • Mer om Japan:
 1. Japanbloggen (Dag Klingstedt) 
 2. Tokyo Inifrån (Kjell Fornander)
 3. Historiehallen - Japan ur ett historiskt perspektiv (rekishikan)