JP16 20201020: Lättare nu att flyga in och ut ur Japan? Ny Serie: Kreativa Japan

Mitt i Asien

Lättare, men inte helt lätt,  för utbytesstudenter och anhöriga att besöka Japan:

https://www.japantimes.co.jp/news/2020/09/25/national/social-issues/japan-non-tourist-new-visa-entry/

Feriejobba i Japan i ett helt år:

https://www.mofa.go.jp/files/000509952.pdf

I samarbete med Sweden Japan Foundation

Denna gång: Nyhetssammanfattning; Hur funkar det egentligen att flyga ut och in i Japan idag - Japanboende Örjan Pettersson berättar; Ny serie: Kreativa Japan - Intervju med Shigeru Yokono som var djupt involverad i utvecklingen av SONYs Discman; Japanpoddens Redaktörer spekulerar - Japansk kreativitet -finns den? Lasses Gömda & Glömda Japan - Vett och Etikett i Japan - Edo Shigusa (JAPANPODDEN 2020-10-20)

Örjan Pettersson, vd Profoto KK, berättar om hur det är just nu att resa ut- och in i Japan

Världens första bärbara CD-spelare: SONYS Discman (hifiengine)

Affisch om Edo Shigusa - Grunderna för japanskt vett och etikett (activegarage)

  Innehållet denna gång:


 • Nyhetssammanfattning: Japan höjer nativiteten med provrörsbefruktning? HBQT i Japan - OECD rankar Japan bland de sämsta;  Nya Magnettågen möter motstånd; Corona genererar intresse för jobb inom vården
 • Hur funkar det egentligen med Ut-och Inresa för Icke-Japaner boende i Japan?: Örjan Pettersson, japanveteran och vd för svenska Profotos dotterbolag i Japan,  beskriver i detalj omständigheterna och hur det gick till vid hans alldeles nyligen genomförda resa ut från Japan och sedan tillbaka. 
 • Redaktörerna spekulerar:  Japans kreativitet - Finns den? Om den nu finns, varför kommer den inte fram mycket tydligare? Eller kanske den gör det, men som alltid, på japanskt vis. 
 • Ny serie i Japanpodden - Hans om Japansk kreativitet: I en exklusiv intervju med Shigeru Yokono, djupt involverad i utvecklingen av SONYs Discman, världens första bärbara CD-spelare, berättar han för Dag Klingstedt, Japanpoddens förlängda arm i Japan, hur det faktiskt gick till och förklarar vad det var i SONYs företagskultur som ledde fram till denna framgångsrika produkt.
 • Lasses Glömda & Gömda Japan - Edo Shigusa:  Grunden för japanskt vett och etikett


Lyssnar-feedback: Hör gärna av er med kommentarer och ideer till info@japanpodden.se. Försäkra dig om att inte missa nya avsnitt av Japanpodden genom din prenumeration

 

 Länkar av intresse (klickbarara):

  Lyssna på Japanpodden

    

      Här hittar du reportage, nyheter, intervjuer och studiosamtal om allt möjligt som har med Japan att göra.


      Japanpoddens redaktion:Göran Edman, Lars Vargö, Hans Rhodiner och producent Jon Thunqvist

  I samarbete med ISDP